Ψάχνετε κάτι;

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ουάαα


Ε ναι λοιπόν, «Ουάαα» και ξανά «Ουάαα» και γενικότερα... «Ουάαα»!

Ξεκίνησε πια η φάση που ακούω κι εγώ, από πρώτο χέρι, αυτήν την πολύ απλή και ξεκάθαρη «γλώσσα» των μωρών που κατά βάση αποτελείται από μια μόνο λεξούλα, την γνωστή «Ουάαα» που μάλιστα δεν περιγράφεται (απ’ όσο ξέρω τουλάχιστον) σε κανένα γνωστό λεξικό. Έχω την αίσθηση δε, ότι ανήκει στις διεθνώς γνωστές γλώσσες, ίσως μάλιστα την πλέον διαδεδομένη και την πλέον παλιά αλλά και την λιγότερου χρόνου χρήσης ανά άτομο αναλογικά με τις άλλες γλώσσες. Την λεγόμενη «μωρουδίστικη»!

Η γραμματική και το συντακτικό της είναι από τα πιο απλά! Ορθογραφία πρακτικά δεν έχει αφού ουσιαστικά δεν έχει καν γραπτό λόγο.
Η ερμηνεία όμως είναι ένα τελείως άλλο πράγμα!
Δεν είναι ότι σημαίνει και πολλά πράγματα.
«Πεινάω», «Πονάω», «Με ενοχλεί αυτό που μου κάνεις» ή «Με ενοχλεί αυτό που δεν μου κάνεις ακόμα».
Κάπου εκεί, σε αυτές τις έννοιες περιορίζεται η ερμηνεία της λέξης.
Η διαφορά είναι όμως ότι το «ποια» θα είναι η σωστή ερμηνεία δεν έγκειται σε αυτόν που την μιλάει δηλαδή το μωρό αλλά σε αυτόν που την ακούει!
Και το χειρότερο είναι ότι τον ακροατή «δεν τον παίρνει» και πολύ να παρερμηνεύσει γιατί το τίμημα μπορεί να είναι αρκετά βαρύ!

Για να γίνω όμως λίγο πιο συγκεκριμένος με τα δικά μου, τα πιο προσωπικά, είμαι επισήμως πια (γιατί ανεπίσημα έχει ουσιαστικά συμβεί πριν 9 περίπου μήνες τώρα) κι εγώ μπαμπάς! Στα 44 μου πια απέκτησα μια κορούλα να 'χω να... «παίζω»!
Το «επίσημο» του πράγματος ξεκίνησε την Παρασκευή 17/9/2010, 9:15’ το πρωί σε γνωστή Αθηναϊκή μαιευτική κλινική (μέσω προγραμματισμένης καισαρικής αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο).
Ευτυχώς όλα πήγαν πάρα πολύ καλά, θα μπορούσα να πω μάλιστα, από την αρχή της κύησης!
Η μπέμπα μας, κατά την πρώτη της επίσημη έξοδο, είχε πλησιάσει, παρά 40 μόνο γραμμάρια, τα 3 κιλά και μέχρι τις τωρινές εξετάσεις της, χαίρει άκρας υγείας όπως και η μαμά της άλλωστε.
Με το που «έσκασε μύτη», βάσει εσωτερικής πληροφόρησης, άρχισε να «μιλάει» εντόνως, τη «γλώσσα» που περιέγραψα λίγο πιο πάνω!
Ίσως να ήταν απλώς προμήνυμα της ακόρεστης πείνας που φάνηκε να έχει, από την 1η κιόλας επίσκεψή της, στο φυσικό «γαλακτοποιείο» της μαμάς της. Τι να πω; Πάντως για καλό, μου το περιέγραψαν όλοι!

Για όσους τους ενδιαφέρουν και τα ζωδιακά, στο κλασικό - δυτικό είναι Παρθενάκι με ωροσκόπο στον Ζυγό ενώ στο Κινέζικο είναι Τίγρης με στοιχείο το μέταλλο. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει η «οικογενειακή μίξη», βάσει του δυτικού με μπαμπά Καρκίνο (εγώ), με μαμά Ζυγό (η σύζυγος) και κόρη Παρθένο (η μπέμπα) ή βάσει του Κινέζικου με μπαμπά Άλογο (εγώ), με μαμά Πίθηκο (η σύζυγος) και κόρη Τίγρη (η μπέμπα), δεν μπορώ να φανταστώ, τουλάχιστον όχι με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας! Αν κάποιος φίλος είναι σε θέση να με διαφωτίσει σχετικά, θα το εκτιμούσα! Μια κάπως πληρέστερη πάντως εικόνα ανάλυσης του αστρολογικού της προφίλ μπορείτε να βρείτε π.χ. εδώ: AstroFree.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να προσπαθήσω να περιγράψω, «και καλά», το «πώς ένοιωσα» όταν είδα για 1η φορά την μπέμπα μου ενώ παράλληλα μάθαινα πως όλα πήγαν όσο καλά θα μπορούσαν να πάνε. Δεν θα το κάνω γιατί ξέρω πως όσο και να προσπαθήσω, αποκλείεται να καταφέρω να σας περάσω αυτό που πραγματικά συμβαίνει στον άνθρωπο σε τέτοιες, τόσο προσωπικές και συνάμα τόσο έντονες συγκινησιακά καταστάσεις. Το πιο πιθανό είναι να «αποπροσανατολίσω» τελικά τους μέλλοντες μπαμπάδες! Άρα αρκούμαι μόνο σε όσα ήδη ανέφερα, συμπληρώνοντας απλά την φράση «Είναι απίστευτο!» ή ίσως, σε πιο εύθυμη ερμηνεία, «Τα έκανα πάνω μου!». Μόνο αν το ζήσει κάποιος, μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι απλές φρασούλες μου.
Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η αλήθεια! Την άκουγα κι εγώ πριν, καταλάβαινα ότι πράγματι έτσι θα είναι και φυσικά είχα αποδεχθεί ότι, ουσιαστικά, δεν θα μπορούσα να την γνώριζα με διαφορετικό τρόπο.
Το πώς θα μου βγει στην πορεία βέβαια, ακόμα ουσιαστικά δεν το γνωρίζω. Άρα επίσης δε μπορώ να αρχίσω να λέω και πολλά γι αυτό! Ωστόσο, αν κρίνω βάσει του τι έζησα ως τώρα και με τα όσα ήδη έχω ακούσει από άλλους «φρέσκους» μπαμπάδες και μάλιστα, ειδικά μπαμπάδες σε κόρες, τι να πω, πρέπει (και το εύχομαι βέβαια) να με περιμένουν ακόμα, πολλές «δυνατές συγκινήσεις»!

Προβληματίστηκα αρκετά, με το αν θα ανέβαζα ή όχι εδώ, κάποιες από τις πρώτες φωτογραφίες της μπέμπας.
Από την μία έχω μια, σχεδόν ασυγκράτητη, τάση να δείχνω την μπέμπα μου παντού. Άλλωστε, μη ξεχνάμε ότι, κι εγώ ως μία ακόμη «κανονική κουκουβάγια», δε μπορώ να μην επιβεβαιώνω τον κανόνα, της αναγνώρισης δηλαδή από πλευράς μου, μιας σχεδόν «πριγκιπικής ομορφιάς» του παιδιού μου!
Από την άλλη όμως οκ, δεν το έχω χάσει και τελείως ακόμα! Αν μη τι άλλο, είμαι πολύ «φρέσκος» ακόμα ως μπαμπάς, ώστε να μπορώ να θυμάμαι καθαρά και με αντικειμενικότητα, το πώς αντιμετώπιζα κι εγώ ο ίδιος το όλο θέμα περί μωρών, φωτογραφιών, εξιστορήσεων κ.λ.π. μέχρι και λίγο καιρό πριν και δεν τρέφω ξαφνικά αυταπάτες ως προς το πόσο λίγο ενδιαφέρον έχει πραγματικά η κοινή θέαση, κάθε λογής μωρουδίστικων προσωπικών εμφανίσεων.
Παράλληλα, κρίνω πως δεν έχω το δικαίωμα να εκθέτω αυθαίρετα και δημόσια, τόσο προσωπικά δεδομένα ακόμα και του ίδιου μου του παιδιού, απλά και μόνο προς τέρψη κάποιων προσωπικών μου πιθανών φιλοδοξιών. Στο κάτω κάτω, το ίδιο το παιδί δεν είναι καν σε θέση ακόμα, να κρίνει για το αν θα ήταν σύμφωνο να δημοσιευθούν ουσιαστικότερες λεπτομέρειες για τόσο προσωπικά του στοιχεία όπως είναι ακόμα και οι πρώτες μωρουδίστικες φωτογραφίες του.
Άλλωστε, όσοι πραγματικά έχουν την πιθανότητα, να τους ενδιαφέρει η τωρινή εικόνα της μπέμπας μου, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρκετά δικοί μου άνθρωποι και άρα θα έχουν και την απαραίτητη πρόσβαση να δουν ό,τι θέλουν είτε από φωτογραφία είτε και από κοντά!


Αυτά προς το παρόν όμως!
Ελπίζω, όλα να πηγαίνουν καλά, σε όλους όσους τυχόν βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με τη δική μου.
Όπως πάντα, είμαι ανοιχτός σε γνώμες κ.λ.π. και από εδώ, με μηνύματά σας!
Αξιολόγηση:
{["Useless", "Boring", "Need more details", "Perfect"]}

4 σχόλια:

  1. Κατ' αρχήν να σας ζήσει η κορούλα!!!!
    Το παιδάκι σας έχει ωροσκόπο στις 19 μοίρες του Ζυγού. Αρα έχει σχέση όπως όλα τα παιδιά με κάποιον από τους γονείς.
    Εχει Σελήνη στον Αιγόκερο, Ερμή στην Παρθένο, Αφροδίτη και Αρη στον Σκορπιό!!Δία στους Ιχθείς, Κρόνο στο Ζυγό (σε τέλεια θέση)Ποσειδώνα στον Υδροχόο, Ουρανό στους Ιχθείς και Πλούτωνα στον Αιγόκερο.
    Να είστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειλικρινά έχω μείνει άφωνος με την τόσο πλήρη αλλά και σύντομη αστρολογική ανάλυση της κορούλας μου!
    Και μόνο για "ιστορικούς" λόγους, πιθανότατα θα μας φανεί χρήσιμη για όλα τα επόμενα χρόνια.
    Βέβαια, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω από μόνος μου την σημασία όλων αυτών των πληροφοριών. Θα το ψάξω όσο μπορώ αλλά φοβάμαι ότι δεν θα αρκεί ένα απλό ψάξιμο από έναν μη σωστά "μυημένο" στα αστρολογικά!
    Ωστόσο σας ευχαριστώ τόσο για τις ευχές σας όσο και για τις αστρολογικές πληροφορίες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι πάντα χαρές όπως η πρώτη μέρα γέννησής της,
    κι όλα τα καλά που ονειρεύεστε για τη ζωή της,
    ακόμα καλύτερα να έρθουν.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραίες και ζωντανές ευχές;!!!
      Σε αυχαριστούμε πάρα πολύ για αυτές και εμείς και η Νεφέλη μας!!!

      Διαγραφή

Ε, μη σας κομπλάρω! Μιλήστε ελεύθερα! ;-)