Ψάχνετε κάτι;

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Προτάσεις για βελτίωση του Blog μας



Λένε πως "ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο" κι επειδή πιστεύω ότι πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, είπα να δώσω από εδώ ένα βήμα σε όλους σας, ώστε να μπορείτε όποτε θέλετε να εκφράσετε συγκεκριμένα πια, την όποια επιθυμία σας σχετικά με αλλαγές, προσθήκες, θέματα αναρτήσεων και τέλος πάντων ότι άλλο πιθανά σας κάνει το "κλικ", με σκοπό την βελτίωση, κατά τη γνώμη σας πάντα, του blog μας.

Μη διστάσετε να προτείνετε. Ό,τι έχει ενδιαφέρον για εσάς σίγουρα θα έχει και για κάποιους άλλους.

Ακόμα καλύτερα, εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ενισχύοντας ή συμπληρώνοντας τις όποιες προτάσεις έχουν ήδη αναρτηθεί! Με αυτόν τον τρόπο θα βγουν ακόμα καλύτερα συμπεράσματα σχετικά με την πορεία που κι εσείς θα θέλατε να έχει το blog μας!

Φυσικά δεν μπορώ να προδεσμευτώ ούτε ως προς το κατά πόσο θα μπορεί να υλοποιηθεί τελικά η κάθε πιθανή πρότασή σας αλλά ούτε και για το πότε ή και για το πως ακριβώς. Άλλωστε υπάρχει περίπτωση, σε κάποιες προτάσεις σας, να εμποδίζεται η υλοποίησή τους ακόμα και μόνο για καθαρά τεχνικούς πιθανά λόγους.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι να εκτιμώ δεόντως και να συζητώ την κάθε σχετική πρότασή σας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Αξιολόγηση:
{["Useless", "Boring", "Need more details", "Perfect"]}

8 σχόλια:

  1. Πολύ βιαστικά αυτή τη στιγμή, αλλά... Από την πρώτη μέρα που μπήκα στο blog αυτό, μου "έκατσε" στραβά (πολύ στρβά λέμε), ένα από τα link που έχεις στην αρχική σελίδα και μάλιστα αν δεν κάνω λάθος, αποκαλείς κι "αγαπημένα" link. ΕΛΕΟΣ !!!
    Προτιμώ να μην το αναφέρω δημοσίως, αλλά έξυπνο παιδί είσαι...κατάλαβες που αναφέρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. > Μαρίκα
    Κανένα "έλεος"! ;-))

    Κατ' αρχήν, χαίρομαι που 1ον συνεχίζεις να συμμετέχεις στην παρέα μας και 2ον που από το σχόλιό σου αυτό, καταλαβαίνω ότι από την 1η στιγμή που μπήκες σε αυτό το blog, το κοίταξες αρκετά προσεκτικά γενικότερα! ;-)
    Κι έλεγα, "Θα το παρατηρήσει κανείς άραγε;!"!
    Εκτός βέβαια αν ήσουν πολύ "τυχερή" και απλά έκατσε να "πέσει το μάτι σου" κατευθείαν εκεί! ;-)

    Ωστόσο, όπως και να 'χει, είσαι η (άλλη μια πρωτιά δηλαδή!) που δηλώνει κάτι σχετικό!
    (Βρε λες να καθιερώσω κάποιο είδος απονομής τίτλων ή μεταλλίων;!)

    Επίσης, καλά έκανες και δεν ανέφερες το link που σε απασχολεί δημοσίως, μιας και απ' τη μία δεν θα είχε και μεγάλο νόημα για όσους δεν γνωρίζουν σχετικά, ενώ απ' την άλλη, αυτοί που ήδη γνωρίζουν είναι, όπως κι εγώ, αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν σε ποιο link αναφέρεσαι!

    Ας μιλήσω όμως και κάπως πιο σοβαρά πάνω σε αυτό, μπας και καταφέρω να λύσω την όποια "παρεξήγηση" - "παρερμηνεία" τυχόν υποθάλπεται είτε φανερά, όπως πολύ τίμια έκανες εσύ είτε λιγότερο φανερά όπως μπορεί να κάνουν άλλοι.
    Αρχικά να θυμίσω πως ο ακριβής τίτλος που στεγάζονται όλα τα προτεινόμενα, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, από εμένα links είναι "Οι αγαπημένοι μου ιστότοποι με σειρά προτίμησής μου". Σε αυτή τη φράση υπάρχουν δύο "κλειδιά". "αγαπημένοι μου" και "με σειρά προτίμησής μου". Κάθε "κλειδί" έχει την βαρύτητά του.
    α) "Αγαπημένοι" γιατί κάτι στον καθένα με συνδέει με αυτόν. Είτε γιατί μπαίνω συχνά επειδή μου αρέσουν αυτά που περιέχει είτε γιατί ανήκει σε κάποιο "περιβάλλον" που τυχαίνει, καλώς ή κακώς για κάποιους, να έχω κάποια σημαντική και χρονικά πια σχέση με αυτό. Περιβάλλον όπως συγγενικό, φιλικό, συναδελφικό και όχι μόνο.
    β) "Με σειρά προτίμησής μου" γιατί είμαι σε θέση να ορίσω μια προσωπικής μου εκτίμησης προτεραιότητα, μεταξύ των προτάσεών μου. Αυτή η σειρά, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να έχει τη σημασία της σε όλους που την βλέπουν και ιδιαίτερα σε αυτούς που προσπαθούν να ανακαλύψουν "το κάτι παραπάνω" από αυτά που βλέπουν.
    Έτσι όσα links και να προστεθούν στην πορεία κάτω από αυτόν τον τίλο μου, κάποια πιθανώς να παραμένουν πάντα πρώτα και κάποια άλλα πάντα τελευταία, αναλόγως τη σχέση που έχω με αυτά.

    Πιθανά να μη σε κάλυψα με τα όσα είπα και ίσως όχι μόνο εσένα ή να σου φαίνονται ακόμα και "φτωχές δικαιολογίες". Όμως για 'μένα έτσι ακριβώς είναι και τίποτα παραπάνω.

    Έχω μάθει να προσπαθώ να τιμώ με τον τρόπο μου, αυτούς που με τιμούν με τη σχέση τους μαζί μου στο βάθος του χρόνου, ιδιαίτερα δε όταν δεν μου ζητάνε να το κάνω!
    Τώρα, το κατά πόσο το καταφέρνω και ιδιαίτερα το πόσοι τελικά το καταλαβαίνουν ή έστω καταλαβαίνουν τις προθέσεις μου και δεν με παρεξηγούν, είναι άλλο θέμα!

    Άλλωστε δεν μου είναι άγνωστο πια το πως είναι να είναι κανείς "παρεξηγημένος" και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες αφορμές.
    Κι εσύ έξυπνο παιδί είσαι και πιθανολογώ ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ...

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω μια ιδέα!

    Να μπορούμε να σχολιάζουμε έργα που πρόσφατα είδαμε και έχουμε κάτι να πούμε γι αυτά!
    Είτε τι μας άρεσε είτε τι δεν μας άρεσε είτε κάποια απορία μας πάνω σε κάτι είτε, τέλος πάντων, ότι άλλο θεωρούμε ότι θα είχε κάποια αξία να το αναφέρουμε και γιατί όχι, να το συζητήσουμε εκτενέστερα μεταξύ μας.

    Θα ανεβάζω μια ανάρτηση ανά έργο ώστε να έχει εκεί, μόνο τα σχόλια που αφορούν το ίδιο και άρα να είναι κάπως πιο οργανωμένα τα πράγματα;

    Για να θέσετε εσείς ένα έργο προς σχολιασμό, θα πρέπει απλά να μου το ζητήσετε κάπως, π.χ. με το να το αναφέρετε με σχόλιό σας στην παρούσα ανάρτηση (ως πρότασή σας).
    Σε 2ο πια χρόνο θα ανεβάζω την κατάλληλη ανάρτηση (με νύξη στο δικό σας αίτημα βέβαια!).

    Αν έχετε κάποια καλή ιδέα πάνω σ' όλο αυτό, ευχαρίστως να την πάρω υπ' όψιν μου αρκεί να την πείτε εδώ!

    Άρα μη διστάζετε, αρχίστε να προτείνετε ταινίες που θα θέλατε να συζητήσουμε μεταξύ μας σαν να τις είχαμε δει όλοι μαζί και αμέσως μετά, "στον καφέ", να σχολιάζουμε τα... "καθέκαστα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρομοίως με την προηγούμενη ιδέα μου, είπα να βάλω στο τραπέζι άλλη μια που θα αφορά αυτή τη φορά βιβλία αντί για έργα.
    Άρα ότι είπα πριν για τις αναρτήσεις με σχολιασμούς έργων, το ξαναλέω αλλά όπου "έργο/α" εσείς βάλτε "βιβλίο/α".

    Ανεξάρτητο το ένα από το άλλο φυσικά. Προτάσεις ανεξάρτητες για ανεξάρτητες αναρτήσεις σχολιασμού για το Χ έργο και / ή για το Ψ βιβλίο.

    Για να λέω την αλήθεια βέβαια, δε νομίζω το κεφάλαιο "βιβλία" να έχει και μεγάλη ανταπόκριση, όχι τόση όση των έργων δηλαδή αλλά φυσικά δεν είναι κακό να υπάρχει η προοπτική και γι αυτόν τον χώρο σχολιασμού!

    Τί λέτε, θα προτείνετε κάτι και σε βιβλίο; Εγώ πάντως θα περιμένω τα αιτήματα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Cosmo, γεια χαρά και πάλι, μετά από μια μικρή-μεγάλη απουσία!
    Ελπίζω ότι θα συμμετέχω πιο ενεργά σε λίγες μέρες που θα μπορώ να μπαίνω κι από το σπίτι.
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται, (γιατί από blog ιδέα δεν έχω, εκτός από τις επισκέψεις μου σ' αυτά), αν γίνεται λοιπόν, να είναι οι γραμμές των κειμένων που γράφεις πιο μεγάλες. Δεν ξέρω πως να το πω για να το καταλάβεις, έχω κολλήσει λίγο, εννοώ τέλος πάντων οι γραμμές να ξεκινάνε πιο αριστερά. Έτσι νομίζω ότι θα είναι πιο ευανάγνωστο ένα μεγάλο κείμενο, σαν αυτά που έχεις γράψει τελευταία. Αυτά θα μου πεις είναι γούστα, αλλά εδώ λέμε τη γνώμη μας κι αυτό ακριβώς μόλις έκανα!
    Επίσης σε σχέση με τις ταινίες που είπες να συζητάμε, πολύ θα ήθελα να συζητήσουμε για την ταινία "Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους" και προσωπικά δεν μου άρεσε για πολλούς λόγους, ενώ θεωρητικά είναι ένα αριστούργημα των αδερφών Κοέν.
    Αυτά τα ολίγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρίκα μου,

    η απουσία σου είχε αρχίσει να γίνεται αισθητή όντος αν και γενικά οι περισσότεροι δηλώνουν... απόντες τελευταία!

    Σχετικά με τα κείμενα του blog, η αλήθεια είναι πως στις σημερινές αναλύσεις των οθονών των υπολογιστών, τα κείμενα όπως αυτά του blog πράγματι δείχνουν "απελπιστικά στενά", σχεδόν σαν κολώνες!
    Είναι σχεδόν αναγκαίο κακό αυτό όμως μιας και άμα επιχειρούσες να δεις το blog σε παράθυρο σύμφωνο με ανάλυση οθόνης π.χ. 800x600 θα δείχνει μια χαρά!
    Θα μου πεις "ποιος δουλεύει ακόμα τέτοια ανάλυση στο μηχάνημα του;!" και σε μεγάλο βαθμό θα είχες δίκιο να αναρωτιέσαι. Ωστόσο, πίστεψέ με, υπάρχουν ακόμα αρκετά μηχανήματα που χρησιμοποιούν τόσο χαμηλές αναλύσεις π.χ. σε εργασιακούς χώρους όπως... μηχανογραφικά τμήματα τραπεζών κ.α.!
    Πέρα απ' αυτό όμως, είναι αρκετά μεγάλη φασαρία να αλλάξει κανείς αυτό το πλάτος των γραμμών κειμένου σ' ένα blog! Ενδεχομένως πάντως κάποια στιγμή να το προσπαθήσω γιατί ούτε εμένα μου πολυαρέσει όπως είναι τώρα!

    Σχετικά με την ταινία, εγώ ευχαρίστως να ανεβάσω σχετική ανάρτηση αν και δεν την έχω δει ακόμα ώστε να μπορώ παράλληλα να εκφέρω και άποψη. Όπως καταλαβαίνεις η 1η που θα κληθεί να το κάνει εκεί, θα είσαι εσύ αν είναι!
    Αν θες μάλιστα, στείλε μου το σχετικό κείμενο σου (σχετικά προσεγμένο) σε email, ώστε να το ανεβάσω εκ' μέρους σου σα κύριο θέμα παρουσίασης της ανάρτησης!

    Περιμένω νέα σου σχετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σας και πάλι.

    Θέλω να αναφερθώ, με την ευκαιρία της "Ώρας της Γης", στο ουτοπικό -κατά την γνώμη μου- αυτών των "κινητοποιήσεων".
    Δυστυχώς, ανεξαρτήτως του τι κάνουμε εμείς στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα αποτελέσματα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα. Υπάρχει κάποιος -παγκοσμίως- ο οποίος πιστεύει ότι θα γίνει κάτι από την κινητοποίηση; Αμφισβητώ έντονα τα προσδοκόμενα αποτελέσματα, επειδή απλούστατα δέν ασκούν καμία -πλήν της καθαρά συμβολικής δηλώσεως "θα προτιμούσα να μειώσω την επιβάρυνση του περιβάλλοντος"- πίεση σε κανένα.

    Και ξεκαθαρίζω: Ποιός πλήττεται από -έστω και μηδενική- κατανάλωση ρεύματος για μία ώρα κάθε χ χρόνια; Κανείς! Ότι δεν καταναλωθεί αυτήν την ώρα, θα καταναλωθεί μία ώρα αργότερα. Οι σχετιζόμενες με την ενέργεια εταιρείες θα παρουσιάσουν μία μείωση στα έσοδά τους η οποία θα είναι της τάξεως του 0,00000χ%.

    Προσωπικά πιστεύω ότι τέτοιες κινήσεις ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν, αλλά πρέπει νά συμβαίνουν ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ. Τότε μόνο θα νοιώσουν τίς επιπτώσεις.

    Ήδη βλέπουμε παραδείγματα της μειωμένης ζήτησης, γιά άλλο λόγο (κρίση), αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Εκπτώσεις, προσφορές, αλλά και ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων...

    Οπότε, ακόμα και αυτή -καί άλλες ανάλογες κινήσεις- πετύχαινε, με την παρούσα παγκοσμιοποιημένη (εγώ την ονομάζω "νεοκαπιταλισμό") κατάσταση, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν καλύτερο και φθηνότερο προϊόν, αλλά μειωμένη παραγωγή (κλείσιμο εργοστασίων/απολύσεις), μειωμένη προσφορά, ίδια ζήτηση, αύξηση τιμών.

    Oops!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ jbg

    Τα όσα λες είναι πολύ ενδιαφέροντα αλλά προφανώς τα λες σε... λάθος ανάρτηση (βάσει του θέματός της)!

    Αυτός είναι ο λόγος που δε θα προβώ σε περαιτέρω σχολιασμό και κουβέντα εδώ!

    Θα σε παρακαλούσα όμως, αν θες, να αντιγράψεις το εδώ κείμενο του σχόλιού σου και μετά να το προσθέσεις, σε νέο σχόλιο, στη σωστή πια ανάρτηση ώστε να μπορέσει να το δει ο οποιοσδήποτε εκεί που πρέπει και αν θέλει να πάρει και θέση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ε, μη σας κομπλάρω! Μιλήστε ελεύθερα! ;-)