Ψάχνετε κάτι;

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Eurovision 2009 - Ελλάς & Σάκης Ρουβάς


Εντάξει, το ξέρω, το θέμα έχει γίνει πια μαϊντανός σχεδόν παντού!
Φορεμένο και συζητημένο πολύ περισσότερο απ' ότι ενδεχομένως πραγματικά αξίζει!

Ωστόσο θεωρώ ότι δε πρέπει τελικά να αγνοούμε ή να κάνουμε πως αγνοούμε, την τεράστια δημοσιότητα και δημοτικότητά του σα θέμα!

Φέτος, καταλήξαμε στην 7η μόλις θέση, στον περίφημο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!
Και μάλιστα, με βασική συμμετοχή του "εθνικού μας συμβόλου" του τραγουδιού (και όχι μόνο ειδικά για τον γυναικείο πληθυσμό μας!), τον "μεγάλο", τον "ατελείωτο", τον "sex symbol", τον "έμπειρο", τον "άπιαστο", τον "μακράν καλύτερο", τον "super performer", τον "όλα για την πάρτη του", τον "δεν υπάρχει περίπτωση, το έχει στο τσεπάκι του", τον "ερωτικότερο όλων (μα όλων όμως!)", τον "τα κάνω όλα στη σκηνή", τον "αιώνιο νέο", τον "καλύτερο μπαμπά (πια)", τον "πηδάω γιατί μπορώ (και όχι μόνο πεζούλια)", τον "πιο γλυκό χαμόγελο", τον "πάρε κόσμε, στο δίνω", τον "καλύτερο καταναλωτή σε μπλουζάκια", τον "η άλλη μου δουλειά είναι striper", τον "θα στενάξουν τα γυμναστήρια και τα ινστιτούτα αποτρίχωσης", τον "έχω και τα δείχνω", τον "πίστα να 'ναι κι όπου να 'ναι" και πολλά μα πάρα πολλά άλλα που θα μπορούσα να αράδιαζα ακόμα εδώ, για να περιγράψω με ελάχιστες μόνο "εικόνες", τον δικό μας, τον Έναν, τον
ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ ΜΑΣ
!!!

Κι ενώ "βούλιαξε" η πίστα με την "βαρύτητα" του "φαινομένου" που λέγεται φιλικά και "Saki" (προσοχή, ο τόνος στο "a"!), ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ!!!

Ποιος να το πίστευε ότι θα το έπαιρνε ο άλλος ο "ξενέρωτος", ο "και καλά" ωραίος, ο "baby face", που ούτε το όνομά του δε θέλω να πω εδώ;!
Να το πάρει αυτός κι όχι ο "ήρωας" ο Σάκης μας!!! Ε, όχι!!! Αυτό πάει πάρα πολύ!

Αλλά ξέρω τι έφταιξε!
Ήταν η αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης που συμπεριελάμβανε σε πάρα πολύ σημαντικό ποσοστό, την "άποψη" της... "κριτικής επιτροπής" και όχι πια μόνο του απλού κόσμου.
Αυτό μας έφαγε γιατί όπου ακούς για κριτικές επιτροπές, "κράτα και μικρό καλάθι"!

Δηλαδή, τι να ξέρουν όλοι αυτοί; Πώς να εκτιμήσουν το "διεθνές λαϊκό είδωλο";!
Αυτές είναι οι αδικίες της ζωής! Πράγματα που πρέπει να τα καταδικάζουμε όλοι!
Δεν τους άρεσε που γέμισε η σκηνή με αδρεναλίνη, τεστοστερόνη, καυτό ιδρώτα (και άλλα χημικά), μόλις έσκασε ο Σάκης μας!
Δεν τους έφτασε που αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις διεθνώς σε πάνες, σφουγγαρόπανα, ηρεμιστικά κ.λ.π.
Τι άλλο θέλανε επιτέλους;!
Και βυζάκι είδαμε, και αφαλουδάκι και κοιλιακούς και μπρατσάκια (εντάξει, τα τελευταία όχι και σε υπερβολικά μεγέθη αλλά οκ) και οι πιο παρατηρητικές, είμαι σίγουρος ότι είδαν, πολύ περισσότερα, ακόμα και κάτω από τα ρουχαλάκια (άμα έχεις εξασκημένη φαντασία, τύφλα να χουν οι ακτίνες Χ!).

Τέλος πάντων, ας μη συγχυστώ άλλο πάλι!
Επειδή εκτιμώ ότι το θέμα έχει ακόμα, αρκετό περιθώριο για σχολιασμό κι εκτιμήσεις απ' όλους μας, είπα να το θέσω εδώ, για να έχουμε ένα βήμα, να εκφράσουμε τέλος πάντων, ό,τι μας "βαραίνει", μας προβληματίζει, μας χαροποιεί, μας κουράζει κ.λ.π. σχετικά.
Όλες οι απόψεις καλοδεχούμενες και με ότι ύφος και τρόπο θέλετε! Ανοιχτά μυαλά σε ανοιχτή κουβέντα.


-------------------------------------------------------------------
Προσθήκες:

1η...
Συμπληρώνω εδώ, κάποια links που ουσιαστικά αποδεικνύουν εκ των υστέρων, αυτό που υποψιάστηκα παραπάνω. Το ότι δηλαδή μας "έφαγε" το νέο σύστημα της κριτικής επιτροπής! Όχι ότι και το κοινό από μόνο του θα μας έβγαζε πρώτους βέβαια αλλά θα ήμασταν σε σαφώς καλύτερη θέση. Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι ακόμα και δεύτεροι να ήμασταν, δεν θα κάλυπτε κανέναν αλλά έτσι, για να έχουμε να λέμε!
Φαντάζομαι θα πολλαπλασιαστούν σύντομα οι σχετικές αναφορές αλλά και αυτές προς το παρόν νομίζω ότι αρκούν.

2η...
Μια "δημοσκόπηση" που είχα διαθέσιμη, με τους πιθανούς λόγους αυτού του αποτελέσματος, κατά τη γνώμη των εδώ αναγνωστών, έληξε την 23η Ιουνίου 2009 (Την ημέρα των γενεθλίων μου ;-)
Έτσι για την ιστορία και την τιμή των όπλων όσων ψήφισαν, θα αναφέρω εδώ τα αποτελέσματά της, μιας και την αφαίρεσα πια από εκεί που την είχα, αφού έληξε.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε...

Συνολικά ψήφισαν μόνο 12 άτομα με 19 ψήφους τους.
Θα παραθέσω τα αποτελέσματα σε αύξουσα σειρά βάσει, αρχικά του πλήθους ψήφων που συνέλεξαν ως επιλογές και έπειτα, (όσες ισοβάθμησαν μεταξύ τους), με τη σειρά που τις είχα παραθέσει. Στην αρχή θα υπάρχει ωστόσο και ο αριθμός της αρχικής σειράς παράθεσης.

1. Τόσο άξιζε το τραγούδι : 4 = 33%
11. Κάθε χρόνο του Αϊ Γιαννιού;!: 3 = 25%
12. Μα με τι ασχολείσαι;! : 3 = 25%
4. Κακή διεθνής προβολή : 2 = 16%
6. Υπερβολικός ο Σάκης : 2 = 16%
2. Μας αδίκησαν κατάφωρα : 1 = 8%
3. Ήταν φτωχή η παρουσία μας : 1 = 8%
5. Συνηθισμένο τραγούδι : 1 = 8%
8. Προκάλεσε εθνικιστικά : 1 = 8%
9. Διαπλεκόμενα : 1 = 8%
7. Λάθη παρουσίας, εκτέλεσης : 0 = 0%
10. Άλλο : 0 = 0%
13. Δε θέλω να πάρω θέση : 0 = 0%
14. Δε γνωρίζω : 0 = 0%
Δεν ξέρω τι συμπεράσματα βγάζει ο καθένας σας, άλλωστε θεωρώ αρκετά μικρό το δείγμα για οτιδήποτε σοβαρό. Για εμένα θα έλεγα όμως ότι ήταν αρκετά αναμενόμενα!
Αξιολόγηση:
{["Useless", "Boring", "Need more details", "Perfect"]}

10 σχόλια:

  1. υπαρχουν ανθρωποι που ασχολουνται με αυτο το πανηγηρη τις eurovision?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ bill:

    Αν υπάρχουν;! Φυσικά και υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλοί!
    Αν δεν υπήρχαν άλλωστε, θα είχε πάψει το όλο θέμα!
    Δεν "πετάει" κανείς έτσι εύκολα τόσα εκατομμύρια, αν δεν ήξερε ότι θα είχε την απαραίτητη απήχηση αυτό που επενδύει!

    Το θέμα για εμένα δεν είναι τόσο το "πόσοι" απλά ασχολούνται αλλά το "πόσοι ασχολούνται τόσο πολύ"!

    Δεν θεωρώ βλαβερό το να υπάρχουν τέτοιες φιέστες, αρκεί να έχουν τη θέση που κανονικά τους αρμόζει στην κρίση των πολλών και όχι να φαντάζουν σαν κοσμοϊστορικά γεγονότα!
    Όσο αυτό συμβαίνει και όχι μόνο με τη eurovision, δεν έχουμε καμία σοβαρή ελπίδα να δούμε τις πραγματικές αξίες σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Όχι μόνο κρίσιμους τομείς αλλά ακόμα και αυτούς που αφορούν διασκέδαση.

    Αλλά τί να λέμε τώρα;!
    Τη στιγμή που στην εποχή μας, ακόμα ειδωλοποιούμε συγκεκριμένα άτομα, για συγκεκριμένους λόγους, που όμως καμία σχέση δεν έχουν με αληθινές αξίες, τί να λέμε;!...

    Καλά να είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To τραγούδι δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, αλλά ήταν το πιο ρυθμικό και ξεσηκωτικό κομμάτι του διαγωνισμού.
    Ο Σάκης Ρουβάς απλά εξαιρετικός.
    Το σκηνικό άθλιο και η χορογραφία μέτρια.
    Περίμενα θέση στην τριάδα, αλλά τι να πουν κι άλλες χώρες που πάτωσαν με ωραία τραγούδια.
    Κρίμα για την προσπάθεια του Σάκη και κρίμα για το χάλι των δημοσίων σχέσεων.
    Μου άρεσε πολύ η Νορβηγία και μπράβο, το ίδιο και η Γιοχάννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Αστρο - Συμμορίτες:

    Ο Σάκης ομολογουμένως και πολύ καλή φωνή έχει για το είδος του και πολύ όμορφος είναι και δυναμισμό βγάζει και γενικότερα έχει αυτό "το κάτι" που έχει τρελάνει όλο το γυναικείο πληθυσμό τόσα χρόνια τώρα.
    Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να τα αρνηθεί αυτά, αν θέλει να είναι ειλικρινής.

    Ωστόσο, ενώ τα έχει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα -
    χαρίσματα, τα "καίει" με την υπερβολική, μέχρι αηδίας όμως, προβολή τους.
    Τα προβάλει με έναν τόσο "κραγμένο" τρόπο που από ένα σημείο και μετά καταντάει προκλητικά γελοίος. Στα μάτια όσων τουλάχιστον δεν είναι "σεξουαλικά λιγωμένοι". Γιατί εντάξει, άμα είσαι σε κατάσταση "μου τρέχουν τα σάλια", όλα αυτά σαφώς και είναι τροφή στις ορέξεις σου.

    Ο διαγωνισμός αυτός σαφώς απαιτεί και show από κάθε συμμετοχή! Όμως μάλλον έχουμε παρεξηγήσει την έννοια του show και φυσικά δεν είμαστε η μόνη χώρα που έκανε αυτό το λάθος.
    Show είναι και το strip show και άλλα πολλά αμφιλεγόμενης ουσιαστικής ποιότητας σε επίπεδο κινήτρων τουλάχιστον.
    Ε, δυστυχώς ο Σάκης εδώ και πολλά πια χρόνια, έχει εντονότατες τάσεις να κλείνει προς τις πρακτικές των strip shows!
    Δε λέω ότι είναι δική του η ιδέα, δε νομίζω. Ωστόσο είναι μια χαρά αποδέκτης, και αναπαραγωγός της, πράγμα που δεν τον αφήνει αμέτοχο ευθυνών.

    Και καλά όσο είναι το θέμα "εντός των τειχών" της Ελλάδας. Μια χαρά έχει βολευτεί, μια χαρά πουλάει. Όταν όμως πάει παραέξω και μάλιστα σαν εθνική αντιπροσωπευτική συμμετοχή, ε συγνώμη αλλά θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον προετοιμασμένοι για την αντίστοιχη διεθνή κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. shineon>Είσαι πολύ κακός με το Σάκη μας!!!!Γιατί;;;;τι σου κανε;Επειδή έχει δηλ.τους πιο ωραίους κοιλιακούς της Ελλάδας;Αμαν πια!!!!έπεσες να το φας το παιδί...Όλα πια τα έκανε στη eurovision.Όλα.Τί άλλο πια θέλεις;Δε βλέπεις ότι τον φάγαν τα συμφέροντα και το άτιμο το σύστημα;Αχ!κακούργα ΕΡΤ!δεν ανέδειξες όπως έπρεπε το εθνικό μας προιόν...Δημόσιο παιδί μου..τι περιμένεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ shineon:

    Είπα να μη σχολιάσω γιατί διαισθάνομαι ότι το 1ο κομμάτι του μηνύματός σου, το εννοείς ακριβώς όπως το γράφεις, ανεξάρτητα αν το γυρνάς στην πλάκα αμέσως μετά.
    Απλώς διαισθάνομαι όπως είπα, δεν είμαι και σίγουρος!

    Για κάθε ενδεχόμενο όμως απαντώ για το θέμα των "κοιλιακών" του Σάκη μας, πως πολύ εύκολα μπορεί, όποια θέλει, να κάνει μια απλή επίσκεψη σε κάποιο γυμναστήριο και να χορτάσει από πολύ πιο κοντά και ζωντανά, μυικές γραμμώσεις, ιδρώτες, βυζάκια κ.λ.π. στους εκεί άντρες.

    Οι ευθύνες του κάθε Σάκη, σε κάθε τέτοιου τύπου διαγωνισμούς, είναι μακράν άλλες από την επίδειξη των κάποιων σωματικών του προσόντων.
    Είναι δε, πολύ πιθανότερο, μια τέτοια προσπάθεια να λειτουργήσει αρνητικά, πράγμα που μάλλον και έγινε, δεδομένου ότι έπαιξαν ρόλο και κριτικές επιτροπές αυτή τη φορά στην τελική αξιολόγηση, που προφανώς είχαν κάπως πιο σοβαρά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. shineon>Καταρχήν να σου πω ότι το όλο μύνημα μου είναι σαρκαστικό για το όλο θέμα και να σου διευκρινήσω ότι δε με απασχολούν κατ'ουσία καθόλου οι κοιλιακοί του Σάκη μια και ασχολούμαι με κάπως σοβαρότερα ζητήματα...Και τέλος πάντων η eurovision είναι κάτι που με απασχολεί σαν αυτό ακριβώς που είναι.Δηλ. σα μουσικός διαγωνισμός και καθόλου σαν εθνικιστική προβολή της κάθε χώρας.Τώρα αφού έχει και απήχηση και οικονομικό όφελος για την διοργανώτρια χώρα εκεί νομίζω πρέπει να σταθούμε.Πάντως η γνώμη μου είναι ότι για μια ακόμα φορά "it's all about the money"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ shineon:

    Εγώ, θεωρώ ότι όφειλα να πάρω θέση, σε αυτό που δεν μου ήταν απολύτως ξεκάθαρο από το μήνυμά σου. Το αν δηλαδή ήταν καθαρά "σαρκασμός" ή είχε κάποιο ψήγμα σοβαρής θέσης, δεδομένου ότι το ζήτημα "κοιλιακοί" (και όχι μόνο) του Σάκη είναι υπαρκτό, πολυσυζητημένο και "καίριο" σημείο αναφοράς πολλών, για το άτομο.
    Κράτησα μια επιφύλαξη και το δήλωσα ξεκάθαρα από την αρχή.

    Sorry αν... σε "πήραν τα σκάγια"!

    Κατά τ' άλλα πάντως, σαφώς και συμφωνώ με όσα λες!

    Και πάλι Sorry!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου άρεσε πολύ της Νορβηγίας... Παρακολούθησα μονάχα για ν ακούσω άλλη μια φορά το βιολί και τη φωνή του... Άξιζε σα τραγούδι γιατί άγγιξε την ψυχή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ EYA:

    Μια χαρά ήταν ο Νορβηγός Εύα μου και το τραγούδι τους σε διάφορα επίπεδα.
    Αν μη τι άλλο, προβλήθηκε κυρίως το ίδιο το τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ε, μη σας κομπλάρω! Μιλήστε ελεύθερα! ;-)