Ψάχνετε κάτι;

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

43!


Δε ξέρω πώς να ξεκινήσω…
Για την ακρίβεια δεν ξέρω ποια αρχή να διαλέξω.
Από το πρωί έχουν περάσει διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου για αρχή και καμία δεν μπορεί να μείνει για πάνω από 5 λεπτά.
Είναι από τις φάσεις που νιώθω αναποφάσιστος κι έτσι είπα να μην διαλέξω καμία τους. Είπα απλώς να ξεκινήσω να γράφω κι όπως μου βγει. Αυτό που κάνω τώρα δηλαδή. Ίσως κι αυτό να είναι μια αρχή μόνο που δεν έχει σενάριο, δεν έχει πρόγραμμα, απλώς γράφω. Φοβάμαι μάλιστα ότι πριν προλάβω να τελειώσω μπορεί να το μετανιώσω πάλι και να μην το συνεχίσω καν. Τι να πω;! Θα δείξει μάλλον.

Το θέμα μου είναι το… «43»!

Θα μπορούσε να είναι η σημερινή ημερομηνία. Θα μπορούσε να μην είναι καν θέμα τίποτα από τα παραπάνω. Ίσως και να μην είναι τελικά. Ίσως και να είναι αλλά μόνο προσωρινά. Ίσως μόνο για σήμερα.
Το «43» είναι το νούμερο που εκφράζει για εμένα και για πολύ λίγους ακόμα, στενούς συγγενείς μου κυρίως, ένα συγκεκριμένο σύνολο χρόνων. Τα χρόνια που έχουν περάσει με εμένα πάνω στη Γη. Με απλά λόγια, την ηλικία μου.
Το ότι εστιάζω σήμερα σε αυτό, οφείλεται στο ότι σήμερα κλείνει ακριβώς ο κύκλος των 43ων μου χρόνων. Σήμερα είναι σα να λέμε, τα γενέθλιά μου.
Ναι, κι έγινε περίπου σα τώρα που ανεβάζω αυτή μου την ανάρτηση, γύρω στις 10:30` το πρωί. Μόνο που τότε ήταν Πέμπτη.
Είμαι σίγουρος πως είναι κουραστικές όλες αυτές οι λεπτομέρειες όμως εγώ ένιωσα την ανάγκη να αναφερθώ για λίγο σε αυτές, λόγω της ημέρας αν θέλετε!

Πολλοί από εσάς, οι περισσότεροι μάλιστα, θα χωρίζεστε χοντρικά, σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Σε αυτούς που είναι μεγαλύτεροι από 43 και σε αυτούς είναι μικρότεροι. Μπορεί βέβαια να υπάρξει και κάποιος που είναι όσο κι εγώ! Εννοώ τώρα, γιατί αυτοί της 2ης κατηγορίας έτσι κι αλλιώς θα γίνουν κάποια στιγμή όσο είμαι κι εγώ τώρα. Εντάξει, αν σταθούν στοιχειωδώς τυχεροί βέβαια!
Ωστόσο ακόμα και όσοι είσαστε στις παραπάνω κατηγορίες, μπορεί να είσαστε απλώς στα όρια της κατηγορίας σας. Δηλαδή πολύ λίγα μόλις χρόνια πάνω ή κάτω από τα 43. Όπως και να ‘χει, για εσάς όλους, αυτές οι κατηγορίες δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Είναι καθαρά δικά μου δημιουργήματα και μάλιστα πολύ πρόσφατα. Μόλις σημερινά! Για να μη πω τωρινά!
Εσείς, ενδεχομένως να έχετε ή να δημιουργήσετε κάποια στιγμή, τις δικές σας σχετικές κατηγορίες, βάσει της δικής σας δηλαδή ηλικίας. Ωστόσο και πάλι όλα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία για όλους τους άλλους.
Γενικότερα, το ταξίδι της ζωής είναι, κατ’ ουσία, ένα μοναχικό «σπορ»! Δηλαδή όλοι μας αγωνιζόμαστε παράλληλα σε αυτό αλλά ο καθένας μας μόνος του. Κατά καιρούς βέβαια, συνεργαζόμαστε με άλλους συναγωνιστές μας ή και παλεύουμε με ανταγωνιστές μας αλλά πάντα είμαστε μόνοι μας τελικά στον ίδιο τον αγώνα μας.

Τι;! Σας κούρασα με τους «αγώνες»; Εντάξει, δεν το συνεχίζω.

Και γιατί παρακαλώ να σας χωρίζω σε κατηγορίες;! Θα αλλάξει κάτι έστω για εμένα με αυτό;! Σάμπως σας ξέρω;!
Βασικά ψυλλιάζομαι ότι το κάνω, έστω κι έτσι με τόσο αφηρημένο τρόπο, απλά για να νιώθω ότι τοποθετούμε ανάμεσά σας κάπως. Να λέω δηλαδή ότι κάποιοι από εσάς θα σκέφτεστε «Καλά μωρέ, αυτός είναι μικρός ακόμα, απλά τον έχει πιάσει φαίνεται η κρίση των 40+!» και κάποιοι άλλοι «Πω, πωωω! 43 ε;! Πάλι καλά που είμαι ακόμα 18 (22, 26, 33 κ.ο.κ.)! Πακέτο ρε φίλε!».
Το άσχημο για εμένα βέβαια είναι, ότι υποψιάζομαι πως θα είσαστε περισσότεροι πια, αυτοί που θα λέτε το 2ο!
Όπως και να ‘χει όμως κάτι θα λέτε! Μπορεί απλά να το σκέφτεστε ασυναίσθητα, μπορεί κάποιοι να μπείτε στον κόπο και να μου το γράψετε εδώ. Όμως κάτι θα λέτε! Για έναν περίεργο, ακόμα και για εμένα λόγο, αυτό δείχνει σα να μου φτάνει προς το παρόν. Μπορεί και να κάνω λάθος τελικά!

Είμαι σίγουρος ότι και πάλι δεν θα έχετε καταλάβει, το γιατί για εσάς να παίζει ρόλο το δικό μου θέμα. Το ότι είμαι δηλαδή πια και επίσημα 43ών ετών. Ακόμα και σε ληξιαρχείο να εργάζεστε, «σκασίλα σας μεγάλη και δέκα παπαγάλοι» που λένε.
Δεν θα έχετε καταλάβει, γιατί πολύ απλά δεν σας αφορά! Διαβάζετε κάτι που αφορά αποκλειστικά εμένα! Χάρη μου κάνετε δηλαδή! Κάτι σα δωράκι για τα γενέθλια μου!

Τι λέω ο άνθρωπος;!
Τι με έχει πιάσει και σας τα γράφω αυτά;!
Παίζει και να μην με ξαναδιαβάσετε μετά από αυτό!
Οι πιο ψύχραιμοι από εσάς, το πολύ πολύ να πείτε, «άλλη μια χαμένη ανάρτηση» και να πάτε στο επόμενο blog.
Ok, αναμενόμενο κι αυτό. Όχι ευχάριστο για εμένα αλλά αναμενόμενο.

Τίποτα ρε παιδιά, απλά ήθελα να μιλήσω λίγο και σας πρήζω!
Είμαι αρκετά ώριμος για να ξέρω πως ουσιαστικά όλα αυτά περί τόσο συγκεκριμενοποίησης σε νούμερα και ηλικίες είναι ματαιοδοξίες και ανούσιοι προβληματισμοί. Ξέρω πως αύριο κιόλας, για να μη πω ακόμα και σήμερα αργότερα, θα νιώθω όπως ένιωθα και χτες και προχθές και κάθε άλλη μέρα που πέρασε, με τα καλά της και τα άσχημα της, με τα πάνω μου και τα κάτω μου, με τα τρεξίματα μου και τα αραλίκια μου, με την καθημερινότητα μου όπως όλοι σας άλλωστε.
Εντάξει τα ξέρω αυτά! Άλλωστε κάπως έτσι νιώθω εδώ και πολλά πια γενέθλιά μου. Δεν είναι κάτι νέο!
Κάποια στιγμή όμως, όσο και να το κάνεις, σε παίρνει η μπάλα και αφήνεσαι σε σκέψεις του τύπου «Ρε π…η μου, μεγάλωσα να πάρει» ή «Καλά πώς γίνεται να πέρασε τόσο καιρός;! Εγώ νιώθω λες και δεν πέρασε μήνας!» ή «Εντάξει, δε νιώθω τόσο ρε παιδί μου αλλά κι αυτές οι άσπρες τρίχες, τι τις έχει πιάσει κι αυξάνονται;!» ή «Παιδιά, έχει πολύ φασαρία το μαγαζί ή εγώ μεγάλωσα πολύ;!» και άλλα παρόμοια.
Οκ, μπορεί να είναι όλα «φυσικά», μπορεί όλα να εξηγούνται απόλυτα, μπορεί να έχουν χιλιοειπωθεί. Και τι μ’ αυτό όμως;! Αλλάζει το πώς τα νιώθεις όταν σου έρχονται;! Αλλάζει πραγματικά κάτι με το να ξέρεις π.χ. πως ο πόνος που νιώθεις είναι φυσικό επόμενο από το χτύπημα που έχεις; Μήπως παύει έτσι να πονάς έστω και λίγο;!

Τι να πω; Δεν ξέρω αν ο χρόνος υπάρχει. Ξέρω όμως πως η ζωή περνά κάθε στιγμή. Ξέρω πια πως κάθε στιγμή μας είναι ανεκτίμητα πολύτιμη. Ξέρω πως πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή μας όχι σα να είναι η τελευταία μας αλλά σα να είναι η πρώτη μιας καινούριας ζωής! Όπως λέει και το τραγουδάκι: «It's the first day of the rest of your life»


Και μιας και ήρθατε και αντέξατε ως εδώ, ε ας σας κεράσω κάτι!

Αξιολόγηση:
{["Useless", "Boring", "Need more details", "Perfect"]}

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα Cosmos

    χρόνια πολλά χρόνια καλά..

    έχουμε την ίδια ηλικία με ένα δικό μου ελαφρό προβάδισμα..
    σε κατανοώ για τις άσπρες τρίχες, αν και κάθε μία δηλώνει και κάποια εμπ-πυρ-ία..
    άλλωστε οι γκρίζοι κρόταφοι και άλλα συναφή, πάντα είχαν την δική τους μαγεία..

    ομάδες "πρίν" και "μετά", λίγο πολύ όλοι έχουμε φτιάξει..
    ζώ την ζωή ως άλλος Highlander..
    με την έννοια οτι κάποιος ζεί περισσότερο κάποιος λιγότερο..
    στο τέλος, "there can be only one"..
    ακόμη κι έτσι να είναι όμως, αξίζει κάθε στιγμούλα να την ρουφάμε ως το μεδούλι της..

    εύχομαι υγεία πάνω απ'όλα..

    χαιρετώ σε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ευρύνοος:

    Να 'σαι καλά Ευρύνοος!
    Σ' ευχαριστώ για τις ειλικρινείς ευχές σου καθώς και για τα υπόλοιπα σχόλιά σου σχετικά!
    Συμφωνώ σε όλα!

    Ειλικρινά νιώθω πάρα πολύ νέος και απ' ότι μου λένε, δείχνω και νεότερος. Μου τη σπάει απίστευτα λοιπόν το γεγονός ότι τα ψυχρά μαθηματικά δεν παίρνουν χαμπάρι από το πως νιώθω. Ειδικά η πράξη της πρόσθεσης! Λειτουργεί πάντα αθροιστικά! Κανένα σκόντο!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ!!!ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΜΕ ΓΕΡΟ ROCKER .. ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΟΟΟΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΚΑΑΛΛΛΑΑΑΑΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ angi:

    Δηλαδή σε 12 χρόνια θα έχω γίνει σαν εσένα ή τον μεσαίο μου αδερφό (ο μεγαλύτερος είναι +14!). Είμαι ακόμα ο Βενιαμίν της οικογένειας! ;-)
    Άρα δεν θα σε ρωτήσω "πώς είναι εκεί που είσαι", κάτι έχω πάρει χαμπάρι ήδη! :-)

    Σε ευχαριστώ πάααααρα πολύ για τις ευχές σου κι όχι μόνο!
    Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που βλέποντας τους (ή τα έργα τους), δεν ανησυχώ ιδιαίτερα στο αν θα μεγαλώσω περισσότερο!

    Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Cosmos,

    χρονια σου πολλα. Το μελλον να σου επιφυλάσσει τα καλυτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ cynical:

    Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου!
    Ελπίζω να πραγματοποιηθούν! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτός ο γενεθλιακός οίστρος σου ονομάζεται αστρολογικά Καρκινίασις!!
    ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ!!

    Χρόνια σου Πολλά, να είσαι πάντα καλά, αισιόδοξος με υγεία, γνώση και περίσκεψη.
    Εχεις μόνο μία μέρα διαφορά από τον δικό μας συμμορίτη που γιόρταζε χθες! Και την ίδια χρονιά!
    Δηλαδή ίδιο ωροσκόπιο μόνο που εσύ έχεις Σελήνη στην Παρθένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Αστρο - Συμμορίτες:

    Χρόνια πολλά και καλά τότε και στον δικό σας Καρκίνο και ότι καλύτερο!
    Και ίδια χρονιά ε;! Μπράβο!

    Ρε παιδιά, έχετε καμιά συνταγή για... "αισιοδοξία" γιατί το βλέπω να το γυρνάω σε emo σε λίγο όπως πάω! Δε μπορεί, όλο και κάτι θα έχετε ανακαλύψει αφού έχετε και παρεάκι στα ίδια περίπου πλαίσια.
    Έρχονται ώρες ώρες που δε με αντέχω άλλο λέμε!
    (πόσο μάλλον εσείς ε;!)

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας και τη συμμετοχή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Cosme σου εύχομαι ολόψυχα
    ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ!!!
    Επέιδή η ζωή διαρκεί πολύ, όταν την ζεις καλά!
    Μην ασχολείσαι τόσο με την άθροιση, χαλάρωσε και άσε τα χρόνια να σε ομορφαίνουν καθώς θα σε γεμίζουν με εμπειρίες και γνώση...
    Εύχομαι να ζεις όμορφα τη ζωή σου
    να δίνεις και να παίρνεις αγάπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι το φόρτε σας η αισιοδοξία ε?
    Όλα κύκλους κάνουν, αυτή είναι η συνταγή.
    Η αναμονή του καλύτερου.
    Και πάλι να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ VASILIKI:

    Βασιλική μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!

    Έχεις δίκιο για την... "άθροιση"!
    Συνήθως δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, ούτε για 'μένα αλλά ούτε για τους άλλους. Τώρα, στα γενέθλιά μου δε μπορώ να πω ότι δε με απασχολεί :-(

    Είμαι υπέρ της άποψης πως ο καθένας είναι όσο νιώθει. Ξέρω πολλούς στην ηλικία μου που δείχνουν σχεδόν τελειωμένοι. Όχι απλά νιώθουν αλλά τους φαίνεται κιόλας.
    Εγώ ευτυχώς την έχω σκαπουλάρει σχετικά. Όπως είπα και σε άλλο μου σχόλιο, νιώθω αρκετά νεότερος άλλωστε.

    Αυτό που κυριαρχεί στη ζωή μου είναι η αγάπη είτε σε περιόδους που μου κάνει μπαμ παραέξω είτε σε άλλες που δεν καλοφαίνεται.
    Η αγάπη είναι η ουσία που, κανονικά όλοι μας, θα πρέπει να είμαστε και να νιώθουμε ολοκληρωτικά μέσα της. Εγώ κάπως έτσι μπορώ να πω ότι νιώθω.

    Σ' ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Αστρο - Συμμορίτες:

    Ναι μωρέ αλλά το κακό με τους... κύκλους είναι πως όπως κανείς θα περιμένει την καλή τους πλευρά, αμέσως μετά θα πρέπει να περιμένει και την άσχημή τους! Εκεί είναι που κολλάω κάπως!
    Γι αυτό λέω, δεν υπάρχει άραγε κάτι να σε κρατά, έστω περισσότερο, στην καλή πλευρά τους;

    Ουσιαστικά πλάκα κάνω τώρα με τους κύκλους! Το ότι θα υπάρχουν οι άσχημες, είναι απόλυτα σίγουρο. Το να μπορεί κανείς να τις περνά ομαλότερα είναι το ένα θέμα και να χαίρεται πραγματικά με τις όμορφες είναι το άλλο.

    Σ' ευχαριστώ για τα σχόλια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά, Χρόνια ταξιδεμένα όπου λαχταράς. Πολύχρονος και ευτυχισμένος να είσαι με στιγμές γεμάτες από χαμόγελα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Υάδα:

    Α βρε Υάδα! Νομίζω οι πιο γλυκιές ευχές! Και σύμφωνες με αυτό που πρεσβεύει το blog σου!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

    Αν κι έκατσε να έχεις το 13ο(!) σχόλιο (βάσει της εδώ σειράς), ελπίζω να είναι και τυχερό και να εισακουστεί (δεν ξέρω από που ακριβώς βέβαια ;-)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια Πολλά Χρόνια Γλυκά! Να τα εκατοστήσεις κι ότι ποθείς να ναι πάντα δίπλα σου και να ευτυχείς! Μη λες την ηλικία σου μικρούλης είσαι ακόμη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ΕΥΑ:

    Ευχαριστώ πολύ Εύα μου!
    Ευχαριστώ και για τις ευχές και για τα καλά σου λόγια (μη το πω κομπλιμέντο)!
    Όσο να 'ναι, μου δίνεις περισσότερη αυτοπεποίθηση έτσι!

    Καλά να είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα!
    Εχεις βραβείο στο μπλογκ μας.
    Σε περιμένουμε να παραλάβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Αστρο - Συμμορίτες:

    Ευχαριστώ κι από εδώ που με τιμήσατε!
    Το κυρίως σχόλιό μου σχετικά, είναι στην ανάρτησή σας. Μην επαναλαμβάνομαι και από εδώ.
    Ευχαριστώ πάντως!
    Να 'στε πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αργησα??? οκ δεν το ηξερα!!!!


    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ zinaa kapa:
    Εντάξει Ζήνα μου, δε θα σου βάλω πρόστιμο αυτή τη φορά!
    (Είδες τί καλός είμαι;!) :-))
    Εξάλλου η γιορτή λένε κρατάει... μούμπλε μούμπλε, εεεε, δε θυμάμαι κι εγώ πόσες μέρες!

    Σ' ευχαριστώ πολύ, να 'σαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ομολογώ πως άργησα όντως να ευχηθώ πολύχρονος, μα ελπίζω να δεχτείς τις ευχές μου ακόμα και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά άλλωστε λέει ο λαός.
    Αν σε προβληματίζει το 43, που είναι ένα καθ' όλα υπέροχο και άκρως ενδιαφέρον νούμερο για ηλικία σε έναν άνδρα (μα και για γυναίκες επίσης), τότε σκέψου πως εγώ για παράδειγμα, σε 26 ημέρες θα λέω 46, και αισθάνομαι υπέροχα. Οπότε μην βλέπεις την αρνητική πλευρά, κοίτα το απο την σωστή γωνία, και θα δείς πως έχει την δική του ομορφιά και αξία.
    Πάντα γερός φίλε μου και ότι επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ AATON:

    Δεν πειράζει που άργησες, μου αρκεί που το έκανες και μάλιστα με σχόλια ουσίας!
    Σε ευχαριστώ πολύ γι αυτό!

    Έχεις δίκιο σε αυτά που λες.
    Μη νομίζεις, κι εγώ δεν έχω κανένα σοβαρό πρόβλημα με την ηλικία.
    Θα προτιμούσα βέβαια να μην πέρναγαν τόσο γρήγορα τα χρόνια αλλά οκ, θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές δεν περνάνε άσκοπα.
    Προσπαθώ να ζω όσο γίνεται περισσότερο την κάθε στιγμή, ειδικά από μια περίοδο και μετά πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ε, μη σας κομπλάρω! Μιλήστε ελεύθερα! ;-)