Ψάχνετε κάτι;

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Εποχική γρίπη(;)


Τι να πω τώρα;!
Το ξέρω ότι θα το ρισκάρω να φανώ λίγο... "φαιδρός" με αυτό αλλά, απ' την άλλη, αυτό μου βγαίνει, να μη το πω;!

Ρε παιδιά, τι κακό πια είναι αυτό με αυτή την... "εποχική γρίπη";!
Μιλάμε ότι έχει ήδη σαρώσει τρελό πληθυσμό!

Εννοείται ότι κι εγώ την πέρασα!
Με ξεκίνησε από την Κυριακή, πριν την Καθαρά Δευτέρα και με κράτησε στα ντουζένια της, μέχρι και τα μέσα εκείνης της βδομάδας. Μάλιστα, έτυχε να ήταν μια βδομάδα με φουλ ανάγκες στη δουλειά μου, με αποτέλεσμα να έπρεπε να είμαι στο γραφείο μέχρι αργά το βράδυ, ακόμα και με πυρετό που, κατά περίπτωση, έφτανε στο 39+!
Και ακόμα δεν έχω ξεμπλέξει τελείως! Βέβαια, μου έχουν μείνει, μόνο κάποια ελαφριά συμπτώματα βήχα.

Όμως το θέμα το ανοίγω, όχι για το τι συνέβη σε εμένα προσωπικά αλλά για το ότι παρατηρώ πως, αυτή τη φορά, έχει πιάσει σχεδόν τους περισσότερους που ξέρω και είμαι σίγουρος πως έπεται συνέχεια και για τους υπόλοιπους!
Εντύπωση επίσης μου κάνει ότι, αυτή τη φορά, έχω έντονα την αίσθηση πως δεν έχουν βουίξει τα ΜΜΕ σχετικά με άλλες φορές! Δε λέω, εδώ και καιρό υπάρχει πολύ και φλέγον υλικό να τα απασχολεί αλλά και τέτοια αποχή από αυτό το θέμα, για περίεργο μου κάνει!
Και ναι, το θεωρώ πλέον, ένα "ιδιαίτερο" θέμα στην πραγματική έκταση που έχει πάρει, ανεξάρτητα δηλαδή με το πόσο το παρουσιάζουν!

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως, σε όλους όσοι τυχαίνει π.χ. να με διαβάζετε τώρα, θα σας έχει γεννηθεί μια σχετική "ανησυχία", την περάσατε ή όχι ακόμα τη συγκεκριμένη γρίπη! Λογικά δηλαδή, όλοι θα το έχετε παρατηρήσει κάπως αυτό που αναφέρω! Δε μπορεί, σε όλους πρέπει να έχει κάνει εντύπωση το πόσο πολύ έχει εξαπλωθεί αυτή η γρίπη!


Θα μου πείτε:
"Και τι δηλαδή; Τι υπονοείς; Γρίπη είναι και εξαπλώνεται όπως κάθε φορά! Έχει κάτι το διαφορετικό, κάτι το αξιοπρόσεχτο, κάτι το περίεργο;".
Κατά βάση, δε μπορώ να υποστηρίξω επίσημα πως κάτι το παράξενο συμβαίνει αυτή τη φορά. Δυστυχώς, δεν έχω τα απαραίτητα, "ακράδαντα" όπως λένε, στοιχεία ώστε να ισχυριστώ πως πράγματι, κάτι το πολύ ιδιαίτερο παίζει αυτή τη φορά.
Και τότε, πολλοί από εσάς, λογικά θα συνεχίσετε με το να μου πείτε:
"Καλά, κι αφού δε το 'χεις, τι ακριβώς το ξεκινάς και κυρίως, πού το πας;!".
Εδώ είναι το περίεργο, ότι εγώ νιώθω σα να το 'χω αλλά όχι έτσι όπως θα έπρεπε ώστε να είναι και αποδεδειγμένο. Κατά συνέπεια, ουσιαστικά πράγματι δεν το 'χω! Όχι επίσημα. Αλλά απ' την άλλη, το νιώθω ότι κάτι δε μου κολλάει και τόσο καλά με αυτή τη γρίπη.
Το είπα από την αρχή, "το ρισκάρω"! Το ρισκάρω και πολύ μάλιστα έτσι όπως το θέτω, το ξέρω! Κυρίως επειδή δεν έχω τον τρόπο να υποστηρίξω περαιτέρω τους όποιους μου ισχυρισμούς. Αναφέρομαι δημοσίως, σε κάτι που περισσότερο έχει να κάνει με τη διαίσθησή μου παρά με τεκμηριωμένες θέσεις και αυτό μπορεί να θεωρηθεί εύκολα έως και "τραγικό" λάθος! Όμως ρε παιδιά, ειλικρινά, κάτι τέτοιες τέτοιες "συγκυρίες", μόνο σα συγκυρίες δε μου κάνουν!

Έχω γίνει υπερβολικά καχύποπτος και καταστροφολόγος; Μπορεί και ναι!
Όμως συγνώμη, φταίω εγώ γι αυτό; Δηλαδή, μόνο εγώ άραγε; Δε νομίζω!
Και όλα αυτά τα ανομολόγητα αλλά αποδεδειγμένα πια που έχουν συμβεί έως τώρα στις διάφορες ανεπτυγμένες κατά τ' άλλα κοινωνίες μας, δεν παίζουν κανέναν ρόλο στο πόσο καχύποπτος μπορεί να γίνεται κανείς; Δεν υπάρχει κανένα μερίδιο ευθύνης, από κανέναν άλλο, στο κατά πόσο θα πρέπει ή όχι να είμαι επαναπαυμένος στα όσα μου σερβίρουν ή δε μου σερβίρουν καν;

Προσωπικά, αυτό που κυριολεκτικά με τρομοκρατεί βλέποντας τον τρόπο εξάπλωσης μιας τόσο κοινής κατά τ' άλλα ίωσης, είναι το τι θα σήμαινε αν, αντί για την "κοινή" γρίπη, ήταν μια άλλη αεροδιαδιδόμενη αρρώστια - ίωση, με πολύ χειρότερα τελικά αποτελέσματα στους οργανισμούς.
Τι θα συνέβαινε τότε; Τότε που οι ρυθμοί μιας τέτοιας πανδημίας θα ήταν τόσο εξοντωτικοί που δεν θα συγκρίνονταν με κανένα ιστορικό προηγούμενο, κυρίως λόγω του υπερπληθυσμού και της πυκνοκατοίκησης που ισχύουν στις εποχές μας.
Και δε μιλώ αποκλειστικά για ανίατες ιώσεις που θα κατέληγαν π.χ. στο θάνατο. Σε κάπως πιο τραβηγμένα σενάρια, δε λέω, θα μπορούσαν να είχαν σαν αποτέλεσμα, μόνιμες παρενέργειες είτε οργανικές είτε όμως και ψυχοσωματικές.
Τι θα λέγατε ας πούμε, για τελικές παρενέργειες του τύπου "αναστολή αντιδράσεων" προς καθετί επιστητό;! Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο αλλά, αν το σκεφτείτε, πρακτικά δεν είναι καθόλου αδύνατον! Άλλωστε, φάρμακα που προκαλούν τέτοιες αντιδράσεις υπάρχουν εδώ και πολλά πια χρόνια και μάλιστα σε διάφορες προσλαμβανόμενες μορφές, ακόμα και σε αέριο. Χρησιμοποιούνται δε επισήμως για ιατρικούς λόγους. Εδώ βέβαια θα μιλάγαμε, όχι ακριβώς για φάρμακα αλλά για ιώσεις. Ιώσεις που όμως θα ήταν σε θέση να προκαλούσαν τέτοια αποτελέσματα. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο, όμως πιστεύετε πραγματικά πως θα ήταν και ανέφικτο;
Γενετικά μεταλλαγμένοι ιοί "κατά παραγγελία" ή έστω απλώς για "ερευνητικούς" σκοπούς, υπάρχουν σε εργαστήρια πάρα πολλοί και εδώ και πολύ καιρό. Επαναπαυόμαστε όλοι στο ότι, και να υπάρχουν, θα παραμένουν αποκλειστικά και μόνο εκεί και μάλιστα υπό αυστηρή επιτήρηση.
Πόσα όμως γρανάζια δεν κινούνται καθαρά και μόνο κάτω από συμφεροντολογικά κίνητρα των λεγόμενων "μεγάλων"; Κι εννοώ των πολύ μεγάλων!
Πόσα από αυτά τα εργαστήρια είναι πραγματικά τελείως ανεξάρτητα οικονομικώς;
Πόσα από αυτά δεν επιζούν και μάλιστα πλουσιοπάροχα ακριβώς επειδή σπονσονάρονται χοντρά, λιγότερο ή περισσότερο φανερά, από διάφορες και καλά "αθώες" μεγαλοεταιρίες;
Και όταν αυτό συμβαίνει, πόσο μακρινό φαίνεται πια το σενάριο του να ελέγχονται έμμεσα αλλά σε μεγάλο βαθμό, από αυτές τις μεγαλοεταιρίες, και οι σκοπιμότητες και κατευθύνσεις σε ορισμένες από τις "κρίσιμες" έρευνές τους; Εμένα πάντως συγνώμη αλλά δε θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο! Απεχθές ναι, απάνθρωπο ναι, εγκληματικό ναι, καταδικαστέο ναι, περίεργο όμως όχι!
Και τώρα, μη μου πει κανείς το "αθώο":
"Καλά και εμείς δε θα το γνωρίζαμε; Τι στο καλό, κανείς δε θα ήξερε κάτι;".
Μα σαφώς και όχι!
Αυτό έλειπε! Να συνέβαιναν τέτοια και να τα διαλαλούσαν από εδώ κι από εκεί!
Ίσα - ίσα, αυτό που συνιστά την απόλυτη επιτυχία, είναι η δημιουργία ενός κλίματος τέτοιου γύρω από αυτές τις εκδοχές που, όποιος τις προσέγγιζε έστω και θεωρητικά, να φάνταζε με μεγάλα γράμματα ως γραφικός, φαιδρός κλπ (με φώναξε κανείς;)!
Άλλωστε, όσοι από εμάς ψάχνονται λίγο παραπάνω, νομίζω πως θα ομολογήσουν ότι συχνά πυκνά γίνονται μάρτυρες και άλλων "προειδοποιητικών φωνών", και άλλων που παίρνουν το δικό τους ρίσκο να αναφερθούν σε όλα αυτά, άλλοι με περισσότερα στοιχεία στα χέρια τους και άλλοι τελείως θεωρητικά και βάσει απλώς της κοινής λογικής.
Θέλω να πω πως δεν είναι και τελείως άγνωστα όλα αυτά. Απλώς είναι πάρα πολύ καλά καμουφλαρισμένα, τόσο πίσω από τον απειλητικό κίνδυνο του διασυρμού όσων από τους κοινούς θνητούς θέλουν να τα βάλουν με τους "ημίθεους" των εποχών μας, όσο και από την όλο και αυξανόμενη πίεση της καθημερινότητάς μας που πρακτικά δεν μας αφήνει πλέον σχεδόν κανένα περιθώριο ελεύθερης σκέψης και δημιουργικής φαντασίας όχι για να ονειρευόμαστε αλλά για να μπορούμε να βλέπουμε καθαρότερα την πραγματικότητά μας.

Μπορεί να σας στεναχωρεί η ιδέα έτσι όπως θα σας την εκθέσω αλλά δυστυχώς έχουμε καταντήσει έρμαια των τάσεων όσων οδηγούν τις καταστάσεις.
Και το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι έχουμε ακόμα και τώρα την ψευδαίσθηση ότι "είμαστε πονηροί και δεν μας κουνιέται κανείς"! Ότι, και καλά δηλαδή, το ελέγχουμε αφού πια "τα ξέρουμε όλα". Βλέπετε, "έχουμε φάει το σκ..ό με το κουταλάκι" τόσο χρόνια στο κουρμπέτι! Ποιος είναι ικανός πια να μας κοροϊδέψει; Κανείς!
Είτε οικοδόμοι είμαστε είτε διευθυντές εταιριών, όλοι στο βάθος είμαστε τόσο "μάγκες" που κοιμόμαστε ήσυχα κάθε βράδυ χωρίς να παίρνουμε χαμπάρι το πόσο πολύ παίζουμε το παιχνίδι τους όλη την υπόλοιπη ημέρα, κάθε μέρα!
Αυτό θέλουν να πιστεύουμε, αυτό μας ντοπάρει για την κάθε επόμενη μέρα μας και όλα μια χαρά!

Δυστυχώς δεν έχω κάτι το αισιόδοξο να προτείνω για να κλείσω ευχάριστα αυτό που ξεκίνησα εδώ. Θα αναγκαστώ απλώς να σας αφήσω με τους σχετικούς προβληματισμούς. Κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό και αυτό. Αν μη τι άλλο, είναι κι αυτό μια... αρχή!


Αξιολόγηση:
{["Useless", "Boring", "Need more details", "Perfect"]}

4 σχόλια:

  1. Όλα παίζουν μάλλον!Και οι εργαστηριακοί ιοί και οι τυχαίοι και όλα.Εγώ νομίζω ότι όλα απλά ψάχνουν την κατάλληλη ευκαιρία για να κάνουν την εμφανισή τους.Όσο για τα ΜΜΕ επί του θέματος είναι γνωστό τι παιχνίδια παίξαν πέρσυ που μας πρήξαν με τον Η1Ν1 και φέτος τσιμουδιά!Και κάνει θραύση ο συγκεκριμένος ιός!Εγώ μια φορά βαρέθηκα να παριστάνω το στατιστικό νουμερο.Αλλά δεν ξέρω και τι να κάνω απ'την άλλη.Δύσκολα τα βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, μπορεί να παίζουν και όλα βέβαια αλλά εγώ κλείνω πια προς απόψεις που, για τους πολλούς, δείχνουν ακόμα αρκετά "τραβηγμένες"!
      Μπορεί και να παρασύρομαι καμιά φορά αλλά ακόμα κι έτσι, θεωρώ ότι έχω ικανούς λόγους!

      Διαγραφή
  2. είναι αυτό που λέμε στην παρέα μου, κατά καιρούς,"βρε τι διάολο γίνεται; τι έχουμε πάθε όλοι και δεν αντιδρούμε,μας ψεκάζουν;" Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την αδράνεια του κόσμου σε όλα όσα ετοιμάζουν για εμάς, χωρίς εμάς; (κοινωνικό-πολιτικό σύστημα)
    Ή και το άλλο: Πως γίνεται μετά από μια ίωση που εξαπλώνεται, πάντα να βρίσκεται άμεσα το εμβόλιο της τάδε γρίπης; (βλέπε φαρμακευτικές εταιρείες)
    Όλα μου περνούν από το μυαλό και πιστεύω και σε πολλούς άλλους, αλλά το "αποτέλεσμα" του ψεκασμού, είναι η παντελής αδιαφορία μας. Για πόσο όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ακριβώς μέσα στην ουσία των όσων πιστεύω κι εγώ!
      Υπάρχουν πολλά που τα έχουμε καταλάβει πολλοί αλλά δεν επιτρέπουμε τελικά στον εαυτό μας να τα παραδεχτεί.
      Τα λέμε και μεταξύ μας και στις παρέες μας, δήθεν στην πλάκα, δήθεν στην καζούρα όμως δεν λέμε να παρατηρήσουμε πως όλοι μας τελικά τα βλέπουμε και απλώς τα μεταφράζουμε εσκεμμένα με τον λάθος τρόπο.
      Το "για πόσο" είναι ένα πολύ καλό ερώτημα. Φοβάμαι ότι κάθε φορά που επιτρέπουμε στον εαυτό μας ένα μικρό βηματάκι μπροστά, έρχονται σύντομα και οι συνέπειες από αυτούς που προσπαθούν να μας συντηρούν στο "matrix" μας!

      Διαγραφή

Ε, μη σας κομπλάρω! Μιλήστε ελεύθερα! ;-)