Ψάχνετε κάτι;

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Α ρε Πύρρο...


Γιατί βρε Πύρρο μου, γιατί;!
Ήταν τόσο ανάγκη;

Τι να υποθέσουμε όλοι εμείς οι «ρομαντικοί» τώρα; Ότι είχες τέτοια «καούρα» με την πολιτική και μάλιστα ειδικά με το ΠΑΣΟΚ και ότι απλά δε σου φαινόταν τόσο καιρό, γιατί το ότι δε σου φαινόταν ήταν σίγουρο! Δεν ξέρω αν είχες εκδηλωθεί νωρίτερα στους δικούς σου και στον «στενό» σου περίγυρο, για τους υπόλοιπους όμως, τους συντριπτικά περισσότερους δηλαδή, δεν είχε φανεί τίποτα σχετικό από πλευράς σου. Ελπίζω αυτό να το καταλαβαίνεις και να μην έχεις παραμυθιαστεί σε τόσο τραγικό βαθμό.

Και ξαναρωτάω, γιατί;!
Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ήθελες να εμπλακείς με την πολιτική και να «αγωνιστείς» και σε αυτόν τον ιδιόμορφο «στίβο», ήταν τρόπος αυτός;! Θέλω να πω, ήταν επιλογή αυτή που έκανες; Και όσο αφορά το ίδιο το κόμμα στο οποίο ενεπλάκης και κυρίως, όσο αφορά τον χρόνο στον οποίο ενεπλάκης με αυτό;
Δηλαδή τι, χάθηκαν οι πιο υγιείς πολιτικοί χώροι που βέβαια, σαφώς και δεν έχουν την γκλαμουριά ενός «μεγάλου» αλλά παράλληλα, δεν βαδίζουν και ολοταχώς προς το «παγόβουνο» ως ένας νέος «Τιτανικός» Ελληνικής έκδοσης;
Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν κάποιες τέτοιες εναλλακτικές ώστε να έχουν χώρο να ασχοληθούν ενεργότερα οι υγιώς σκεπτόμενα πολίτες. Σαφώς λοιπόν ΚΑΙ εσύ, αν αυτό ήθελες τώρα πια. Γιατί όχι δηλαδή;!
Μα όμως... στο ΠΑΣΟΚ;!

Το δικαίωμά σου είναι αυτονόητο όπως για κάθε Έλληνα πολίτη και δεν στο αμφισβητεί κανείς, είτε όσο αφορά το «με τι θα ασχοληθείς» είτε όσο αφορά το «πότε θα ασχοληθείς». Ωστόσο, να θυμάσαι ότι παράλληλα, είναι δικαίωμα του καθενός να κρίνει τις πράξεις, του οποιονδήποτε (άρα και τις δικές σου) και οποτεδήποτε (άρα και τώρα), ειδικά μάλιστα όταν ο κρινόμενος εμπλέκεται με τα κοινά και, ακόμα περισσότερο, ενεργά πια με την πολιτική.
Και για να μην παρεξηγηθώ (λέμε τώρα) από τυχόν «βαμμένους πασόκους» (πράμα σίγουρο απ’ την άλλη), σαφώς και ΔΕΝ αναφέρομαι αυστηρά, στο ΠΑΣΟΚ σαν τον μοναδικό μου και καλά «εχθρό» πολιτικά. Όχι βέβαια! Το ίδιο ακριβώς θα σου έλεγα, ακόμα και για αντίστοιχη επιλογή σου π.χ. προς ΝΔ πλευρά. Εννοείται δηλαδή! Απλά, στο ΠΑΣΟΚ έκατσε να καταλήξεις και μάλιστα, την τελευταία του στιγμή. Όχι, επαναλαμβάνω, παίζει μεγάλο ρόλο η χρονική φάση που το έκανες αυτό. Αν π.χ. το είχες κάνει στο παρελθόν, όχι ότι και τότε θα κόλλαγε ωραία αλλά τουλάχιστον ΔΕΝ θα ήταν τόσο «κραγμένη» σα κίνηση και σίγουρα όχι τόσο «χειραγωγικού» χαρακτήρα.

Καταλαβαίνω ότι είναι σχεδόν απίθανο να φτάσεις να με διαβάσεις στα όσα γράφω εδώ. Αυτό έλλειπε άλλωστε, να προλαβαίνεις να διαβάζεις όλα όσα θα γράφονται για 'σένα, ειδικά τώρα πια. Τα γράφω, περισσότερο για να εκφράσω δημόσια κάπως, τόσο τη λύπη μου όσο και την απορία μου για αυτή σου την κίνηση.
Ωστόσο, θέλω να είναι σαφές το ότι ΔΕΝ σε μειώνω στο ελάχιστο στα όσα έχεις κάνει ως τώρα, στα όσα έχεις προσφέρει στη σύγχρονη Ελλάδα. Ούτε σε μειώνω ούτε τέτοια πρόθεση έχω. Ούτε τώρα αλλά ούτε για το μέλλον. Σε καμία περίπτωση όμως! Πώς θα μπορούσα άλλωστε;! Δεν είμαι καν άξιος για κάτι τέτοιο!
Περισσότερο την ανησυχία - αγωνία μου προς το πρόσωπό σου εκδηλώνω με όλα όσα γράφω εδώ. Κι αυτό γιατί πραγματικά θεωρώ ότι, κάπου, έχεις... «παρασυρθεί» σε δρόμους που δεν είναι για εσένα, κυρίως επειδή είναι πολύ πιο βρώμικοι και σκοτεινοί απ’ ότι φαντάζουν.

Τι άλλο να σου πω;!
Σου εύχομαι καλή συνέχεια και, κυρίως, καλές επιλογές στις πράξεις σου μια και έχεις την ευχή και συνάμα κατάρα, να γράφεις ιστορία με αυτές!
Γι αυτό, σου «φωνάζω» κι εγώ, «Κάτσε μακριά από αυτήν την μπάρα!»...


Αξιολόγηση:
{["Useless", "Boring", "Need more details", "Perfect"]}

6 σχόλια:

  1. κατσε καλα μεγαλε τοσα ανοβολικα ληγμενα ειχε παρει δηλ που ηθελες να παει??????????του πειραξαν το μυαλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να κάνουμε και λίγη πλάκα, υπονοείς δηλαδή ότι έφταιγε το ότι ήταν πολλά τα ληγμένα αναβολικά ή το ότι ήταν απλώς λιγμένα;! Όχι αλλά αυτά πρέπει να διευκρινίζονται ώστε να ξέρουν και οι νεότεροι το πώς να το χειριστούν!!! :-)))

      Τώρα στα σοβαρά, η αλήθεια είναι πως είχαν εικαστεί εντόνως τέτοιες φήμες (περί λήψης αναβολικών) αλλά εγώ, δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω έτσι απλά.
      Κατά συνέπεια, δεν θα μπορούσα και να αποδώσω σε τέτοιους λόγους, αυτές του τις αποφάσεις.

      Ωστόσο, στο πίσω μέρος του μυαλού του καθενός, πολλά μπορεί πράγματι να εικάζονται! Και αυτά και άλλα π.χ. περί πιθανών "υποχρεώσεων" που μπορεί να "αναγκάστηκε να ξεπληρώσει" πια, με αυτή του την κίνηση...
      Ξαναλέω όμως πως δεν υιοθετώ κάτι από αυτά, απλά μεταφέρω το τι θα μπορούσε να νομίζει ο καθένας στην προσωπική του εκτίμηση, έστω και αρκετά αυθαίρετα, ερχόμενος αντιμέτωπος με τόσο τραβηγμένες κινήσεις από επώνυμους.

      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Καλά τα λες αλλά ποιός ακούει;
    Στου κουφού τη πόρτα ...πάρε τη πόρτα και φύγε λέμε στα μέρη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ίσως έχουν κάποιο δίκιο τα μέρη σου, κατά συνέπεια κι εσύ!

      Πράγματι ο συγκεκριμένος, όπως είπα και αρχικά, είναι τουλάχιστον απίθανο να με "ακούσει" - διαβάσει κάπως. Άρα, ποιο το ουσιαστικό νόημα μιας τέτοιας δημοσίευσής μου;!

      Να απαντήσω πως είναι μάλλον ίδιο το νόημα με όποιων άλλων δημοσιεύσεών μου γενικότερα. Δηλαδή το να εκφράσω κάποια πράγματα που σκέφτομαι ή καλύτερα, να εκφράσω κάποια πράγματα που νιώθω με τον τρόπο που τα σκέφτομαι.

      Από εκεί και πέρα, το αμέσως επόμενο, έχει να κάνει με αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή μεταξύ μας. Ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμός επί σημαντικών για εμάς θεμάτων!

      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Καλά τα λες και συμφωνώ,αλλά πως να το κάνουμε;Ο Πύρρος Δήμας είναι ο Πύρρος Δήμας!Μας έχει δώσει πολλά και να σου πω την αλήθεια μάλλον θα του το συγχωρήσω γι'αυτή τη πρώτη φορά.Αλλά όπως λένε και στα μέρη μου "τα στερνά τιμούν τα πρώτα" ή επί το πιο αρχαιοπρεπές "μηδένα προ του τέλους μακάριζε".Είδωμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, μακάρι, με την μετέπειτα πορεία του, να μας διαψεύσει όλους όσους δείχνουμε να είμαστε αντίθετοι με την κίνησή του αυτή και, πρώτος εγώ, θα βγω να τον συγχαρώ και να εκφράσω την ειλικρινή λύπη μου για την λάθος εκτίμησή μου!
      Μακάρι βέβαια αλλά οκ, μην είμαστε και... ονειροπαρμένοι!
      Τουλάχιστον όχι τώρα πια που ξέρουμε ξεκάθαρα το τι αντιπροσωπεύει το κόμμα στο οποίο ενσωματώθηκε. Γιατί, εντάξει με το άτομο Πύρρος Δήμας, ποιος μπορεί να πει κάτι πραγματικά αρνητικό γι αυτόν, όμως με το κόμμα ΠΑΣΟΚ τι να πει πια κανείς;!
      Πώς να το κάνουμε, στο ΠΑΣΟΚ μπήκε και μάλιστα τώρα και μάλιστα με τις σχετικές τυμπανοκρουσίες (από το ΠΑΣΟΚ βέβαια)!

      Διαγραφή

Ε, μη σας κομπλάρω! Μιλήστε ελεύθερα! ;-)